Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Topdag voor jutters langs Pannerdensch Kanaal

Geplaatst op 24-04-2017 in Nieuws.

“Het zou niet zo moeten zijn, maar we hebben weer met veel succes de rommel langs de waterkant aan de Spijkse Dijk opgeruimd”. Dit meldt Riet de Bree van zangkoor PurSang uit Pannerden. Het koor is één van de negen verenigingen in de gemeente Rijnwaarden die op 22 april de uiterwaarden hebben schoongemaakt. Tijdens hun eerste opruimactie van 2017 zijn maar liefst 197 zakken afval opgehaald, een record in Rijnwaarden!
Een leuke dag, met een aantal nieuwe groepen, goed weer én laag water, waardoor er veel opgeruimd kon worden. Eind oktober gaan de groepen opnieuw aan de slag.

Deze schoonmaakacties door vrijwilligers zijn onderdeel van het project Waaljutters, een initiatief van IVN Gelderland en de GNMF. Zo’n duizend vrijwilligers in acht gemeenten langs de Waal doen er aan mee. Iedereen wint er bij, want de uiterwaarden worden schoon en de verenigingen ontvangen een bijdrage voor de clubkas.

Kijk voor meer informatie op www.waaljutters.nl.

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.