Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Top 20 bekend: wie wint?

Geplaatst op 13-01-2022 in Nieuws.

Op dinsdag 11 januari is de jury bijeengekomen om uit een totaal van 34 inzendingen de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20 samen te stellen. Deze innovaties zijn genomineerd voor de publieksprijs. De beste vijf zijn nog in de race voor de juryprijs. De beide winnaars worden tijdens een live-uitzending op 10 februari bekendgemaakt.

Dit zijn de 20 innovaties van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20:

 1. Unbrick duurzame woningen
 2. GeWOONhout geïndustrialiseerd en gedigitaliseerde assemblagehal voor circulaire woningmodules
 3. Biergraan het ingrediënt van de toekomst
 4. Circulair Beheer en Onderhoud
 5. ZonNext ’s werelds eerste weeshuis voor gebruikte zonnepanelen
 6. Circulair Partijlint
 7. Circulairstaal
 8. Circulaire gevelbekleding van 100% restafval
 9. Ketel voor even
 10. Deelplatform Togethy
 11. Easy Housing
 12. BE O bottle
 13. Circulaire slibverwerking met CO2 opslag
 14. De duurzame brandstofketen: biogas voor de bouw
 15. (Veel) meer olie uit zonnebloem, raapzaad, koolzaad, olijf en vals/lijnzaad
 16. Het verwerken van schapenwol tot milieuvriendelijke voedingstof voor jonge bomen en planten
 17. Hergebruik toiletpapier naar (transport)brandstof
 18. REIN de reststroominventarisator
 19. Miso van oud brood
 20. Azijn en siroop uit reststromen van bier, wijn en frisdrank.

Bekendmaking jury- en publieksprijs

Tijdens de Nationale Week van de Circulaire Economie zal Joris Putman vanuit de Aeres Tech Studio in Ede de uitzending presenteren. De Top 5-genomineerden pitchen dan live hun innovatie, waarna de jury de winnaar bekend maakt. Kijkers stemmen voor de publieksprijs op hun favoriet uit de gehele Top 20. Voor beide winnaars zijn mooie geldprijzen en ruime media-aandacht te winnen.

Aanmelden om de uitzending op 10 februari 16:00 uur online bij te wonen kan via www.geldersecirculaireinnovatietop20.nl. Ook kunt u hier meer informatie vinden over alle inzendingen van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20.

Jury

De jury van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20 staat onder leiding van juryvoorzitter Roeland van Delden, CEO van het bedrijf Leadax, een van de tien nationale iconen op het gebied van circulariteit. Aan zijn zijde staan Geanne van Arkel, MVO-manager 2018, Edwin Hamoen, Bioraffinage Programma Manager Wageningen University & Research, Cris van Arkelen, MKB directeur bij de Rabobank en Willem Huntink, programmaleider circulaire economie Provincie Gelderland.

Over de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20

De Gelderse Circulaire Innovatie Top 20 wordt georganiseerd door CIRCLES met als initiatiefnemers Kiemt, VNO-NCW Midden, Living Lab Regio Foodvalley Circulair, Rabobank en provincie Gelderland. Het doel is te laten zien wat Oost-Nederland te bieden heeft op het gebied van circulaire innovaties en om deze circulaire innovaties een stap verder te helpen.

Over de Nationale Week van de Circulaire Economie 2022
De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse campagneweek voor Circulaire Economie. Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 februari zetten ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun (dit jaar digitale) deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Zie voor meer informatie: https://deweekvandecirculaireeconomie.nl/

Nando Habraken on Email
Nando Habraken
Nando Habraken
Duurzame energie en circulaire economie
Nando is onze specialist op het gebied van duurzame energie en circulaire economie. Hij zet zich in voor goede participatieve processen in de energietransitie, zoals de RES-sen. Meer weten? Neem contact op via email of bel naar 06-11622491.