Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Toekenning financiering natuurinclusieve energietransitie

Geplaatst op 15-07-2021 in Nieuws.

De provincie Gelderland heeft financiering voor natuurinclusieve energietransitie aan ons toegekend. De afgelopen jaren hebben we ons al volop ingezet voor de noodzakelijke energietransitie. Daarbij onderkennen we ook de zorgen en de risico’s voor de natuur.

We zijn daarom actief op zoek gegaan naar hoe het beter kan. Inmiddels hebben we veel kennis van en ervaring met het beschermen en versterken van natuur. Het is mogelijk om natuur niet alleen te beschermen, maar zelfs te versterken gedurende deze energietransitie.

Deze expertise gaan we volop delen met bestuurders, ambtenaren en uitvoerders. We gaan het toepassen in concrete projecten. En ondertussen leren we al doende steeds beter hoe we Gelderland duurzamer maken én bijdragen aan biodiversiteit.

Waarom?

Waarom we hier ons met hart en ziel voor inzetten? De keuze voor energietransitie en natuurbescherming is niet óf-óf, maar én-én. In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Kun je hulp gebruiken?

Ben je ambtenaar, politicus, uitvoerder? De opgave voor de energietransitie is complex. We kunnen je helpen. Neem contact op met Alex de Meijer (06 48820433) of Nando Habraken (06 11622491) om te bespreken wat we voor je kunnen doen.

Nando Habraken on Email
Nando Habraken
Nando Habraken
Duurzame energie en circulaire economie
Nando is onze specialist op het gebied van duurzame energie en circulaire economie. Hij zet zich in voor goede participatieve processen in de energietransitie, zoals de RES-sen. Meer weten? Neem contact op via email of bel naar 06-11622491.