Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Terugblik Geef om Gelderland: vergroening RES

Geplaatst op 29-10-2020 in Nieuws.

Dinsdag 27 oktober was er weer een Geef om Gelderland-bijeenkomst. Dit keer stond de vergroening van de RES op de agenda. We hebben de inzet van Natuur en Milieu Gelderland in de RES toegelicht, waarbij we het belang van samenwerking met lokale natuurgroepen benadrukten. Die lokale kennis is nodig voor een krachtige inbreng op provinciaal niveau.

In break-out sessies gingen we dieper in op de recente publicatie van de Natuur en Milieu Federaties ‘Natuur & Landschap in de RES’ en de rol van lokale energiecoöperaties. Auteur Gerben de Vries van Natuur en Milieu Utrecht gaf gaf een toelichting hoe de publicatie te gebruiken is. In de andere sessie vertelde Otto Hettinga over de voordelen voor natuur en landschap bij de coöperatieve aanpak.

Concluderend kunnen we stellen dat er verschillende wegen naar Rome leiden, maar dat het belangrijk is om met een open houding de RES in te gaan. Bekijk waar het wel kan, en probeer kritiek om te buigen in iets positiefs. Dan zorgen we voor een energietransitie die hand in hand gaat met een positieve ontwikkeling van onze leefomgeving.

Nando Habraken on Email
Nando Habraken
Nando Habraken
Duurzame energie en circulaire economie
Nando is onze specialist op het gebied van duurzame energie en circulaire economie. Hij zet zich in voor goede participatieve processen in de energietransitie, zoals de RES-sen. Meer weten? Neem contact op via email of bel naar 06-11622491.