Skip navigation MENU

SWMA behoudt natuur naast pretpark Julianatoren

Geplaatst op 08-02-2017 in Nieuws.

De Stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn heeft bij de Raad van State gelijk gekregen in haar bezwaren tegen een nieuw bestemmingsplan voor het pretpark Julianatoren. De gemeente Apeldoorn had twee stukken natuur bij het pretpark getrokken en onder meer voorzien in uitbreidingsruimte en meer parkeergelegenheid. Dit bleek niet in overeenstemming met het provinciale beleid ter bescherming van het Veluws natuurgebied. Er was dan ook onvoldoende gekeken naar de gevolgen van het plan op de omgeving. De Raad van State is daarom van mening dat door het ontbreken van een goed milieuffectonderzoek het gehele bestemmingsplan niet in stand kan blijven.

De SWMA en en ook de GNMF vinden overigens dat het pretpark ook in zijn huidige omvang en vanwege de parkeerproblematiek niet meer past in Veluws natuurgebied. Er moet serieus gekeken worden naar een andere, minder gevoelige vestigingslocatie.

Thijs Belgers on EmailThijs Belgers on Linkedin
Thijs Belgers
Thijs Belgers
Externe communicatie
Thijs verzorgt de externe communicatie bij Natuur en Milieu Gelderland. Denk aan persberichten, website, sociale media en de nieuwsbrieven. Ook coördineert hij de Helpdesk.
Meer weten? t.belgers@natuurenmilieugelderland.nl, 06 2933 0517