Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

10.000 euro extra voor bomen dankzij StukTV

Geplaatst op 26-01-2020 in Nieuws.

Deze week wonnen Qucee, Sylvana en Tim de aflevering van De Kluis op StukTV! Het geld schonken zij aan de Natuur en Milieufederaties. Hiermee kunnen we samen met onze collega’s 1.000 extra bomen planten in Nederland.

Afgelopen zaterdag 25 januari was de première van de nieuwe aflevering van het populaire YouTube-programma De Kluis. Deze keer speelden ze voor de Natuur en Milieufederaties. De Kluis is een Nederlandse online serie die je kunt zien op het YouTube-kanaal StukTV in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij. In het programma probeert iedere week een team bestaande uit drie bekende Nederlanders de kluizen te overvallen en de buit mee te nemen.

Winnaars

Er staan in totaal vier kluizen op het terrein van de koepelgevangenis in Arnhem, dat 24 uur per dag bewaakt wordt door StukTV. Wanneer het de overvallers lukt om meer dan de helft van de in totaal vijftig goudstaven mee te nemen, dan winnen ze 10.000 euro voor een goed doel naar keuze. In de nieuwe aflevering gaat het prijzengeld naar de Natuur en Milieufederaties.

Plan Boom

Bekijk de aflevering op het YouTube kanaal van StukTV! Dankzij Qucee, Sylvana en Tim kunnen de Natuur en Milieufederaties 1.000 extra bomen planten, overal in Nederland! Bomen dragen bij aan biodiversiteit en houden water vast. Ook verbeteren ze de luchtkwaliteit. Duizend bomen binden maar liefst 1.000 ton CO2 in vijftig jaar tijd. De extra bomen gaan we planten in het kader van Plan Boom.

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.