Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Studenten maken ontwerpen voor Hambroekplas

Geplaatst op 08-02-2020 in Nieuws.

Dertig studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein gaan de komende maanden ontwerpen maken voor de Hambroekplas bij Borculo. Er is veel ruimte om de groei van recreatie te combineren met winst voor de natuur.

Met een excursie op 7 februari startte een samenwerkingsproject tussen Van Hall Larenstein, Leisurelands en de Gelderse Natuur en Milieufederatie. Tweedejaars-studenten van de deeltijdsopleiding Tuin- en Landschapsinrichting komen eerst met een masterplan in groepjes van vier. Daarna volgen individuele detailontwerpen.

Recreatie

Leisurelands is eigenaar van de drie plassen bij Borculo, waarvoor een nieuwe toekomstvisie wordt opgesteld. Het bestaande dagrecreatiegebied met de omliggende agrarische gronden wordt omgevormd tot een gebied met een combinatie van dag- en verblijfsrecreatie.

Alex de Meijer on EmailAlex de Meijer on Linkedin
Alex de Meijer
Alex de Meijer
Participatie, energie en water
Alex is onze specialist op het gebied van duurzame energie en water. Hij zet zich in voor wind- en zonneprojecten met een zo groot mogelijke inbreng van de lokale gemeenschap. Meer weten? a.de.meijer@natuurenmilieugelderland.nl, 06 4882 0433.