Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Steun natuurherstel en teken de petitie!

Geplaatst op 08-11-2022 in Nieuws.

De Natuurherstelwet zou een positieve bijdrage leveren aan het natuurherstel in heel Europa en ervoor zorgen dat de herstelde natuur in stand wordt gehouden. Het lijkt er nu toch op dat de Nederlandse overheid, door het aannemen van een motie, een negatieve bijdrage gaat leveren aan de behandeling van de Europese Natuurherstelwet. Daarom roepen wij iedereen op om steun te betuigen aan natuurherstel en de petitie te tekenen.

De Natuurherstelwet

De Natuurherstelwet richt zich op het herstellen van aangetaste ecosystemen en het terugbrengen van de natuur in heel Europa. Het gaat hierbij om het herstel van waterrijke gebieden, rivieren, bossen, graslanden, mariene ecosystemen en stedelijke milieus in de EU. Het herstel van deze gebieden draagt bij aan voedselzekerheid, klimaatbestendigheid, gezondheid en welzijn.

Voor iedereen belangrijk

De wet biedt een langetermijnperspectief voor een duurzame toekomst. Daarmee is de wet dus van belang voor iedereen in Nederland.

Teken de petitie en roep het kabinet op om de natuur te steunen!

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.