Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Steun voor bewonersplan Nationaal Park Veluwezoom

Geplaatst op 08-02-2022 in Nieuws.

Als Natuur en Milieu Gelderland hebben we van harte het manifest mede-ondertekend dat bewonersgroepen uit de dorpen rondom Nationaal Park de Veluwezoom hebben opgesteld. Dit manifest legt de vinger bij de zwakke plek in het principeplan ‘Welkom Veluwezoom’. In dit principeplan komen maatregelen voor natuurontwikkeling namelijk nauwelijks aan de orde.

Doel van het manifest

Het manifest biedt concrete ideeën om dat hiaat te vullen. De natuur krijgt met deze ideeën meer rust, terwijl bezoekers kunnen  blijven genieten van de unieke natuur in een goed bereikbaar Nationaal Park. Dit terwijl ook de rust van omwonenden in hun eigen omgeving behouden blijft.

De gemeenteraad van Rheden bespreekt het principeplan “Welkom Veluwezoom” op 8 februari. Wij vragen de gemeenteraad het manifest mee te nemen in de besluitvorming en de natuur een belangrijke plek in het Masterplan Veluwezoom te geven.

Je vindt hier het Manifest Nationaal Park Veluwezoom, aangeboden aan de gemeenteraad in Rheden door Belang Beekhuizen, Ellecoms Belang, BG De Steeg – Posbank, Rhedens Dorpsbelang en Natuur en Milieu Gelderland.

Dit manifest is een reactie op het Principeplan Welkom Veluwezoom dat de gemeenteraad van Rheden op 8 februari 2022 bespreekt.

Maarten Witberg
Maarten Witberg
Maarten Witberg, medewerker Ruimte en gebiedsontwikkeling