Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Start aanleg fietspad in de Hoenwaard

Geplaatst op 21-03-2017 in Nieuws.

Vanmorgen gaf wethouder Wolbert Meijer het startsein voor de aanleg van een nieuw fietspad in de Hoenwaard. Het fietspad (Werverdijk-Hoenwaardseweg) leidt tot een betere toegankelijkheid en beleving van de Hoenwaard. Het is de laatste nog aan te leggen schakel in een groter fietsnetwerk dat enerzijds aansluit op de fietsverbindingen Hattem-Zwolle en anderzijds op de fietsroute langs de Hoogwatergeul.

De aanleg van dit fietspad is een belangrijk project binnen het project Gebiedsontwikkeling Veessen-Wapenveld en het project Hattemerpoort, waar onder regie van de Gelderse Natuur en Milieufederatie nieuwe natuur wordt gecreëerd en recreatiemogelijkheden als dit fietspad worden ontwikkeld.

Aanleg fietspad HoenwaardJoost Reijnen van de Gelderse Natuur en Milieufederatie zegt blij te zijn met deze mijlpaal: “Dit nieuwe fietspad ontsluit een schitterende route en past bij de beleving van de Hattmerpoort. Er wordt volop gewerkt om natuur te realiseren. Dit fietspad is een goed voorbeeld van een inpassing waardoor de schoonheid van dit gebied voor iedereen toegankelijk wordt en zonder uitlaatgassen in de buurt.”

Het gedeelte tussen de Hoenwaardseweg en camping Kromholt wordt op dit moment gerealiseerd. Het gehele fietspad zal naar verwachting deze zomer pas gereed zijn, want tussen camping Kromholt en de Werverdijk komt eerst nog een dijkje. U kunt dan deze mooie route tussen Veluwe en IJssel zelf uitproberen.

Joost Reijnen
Joost Reijnen
Joost werkte tot september 2019 bij ons. Lees hier meer over ons team: www.gnmf.nl/team