Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Spring mee voor schoon water in de Afgedamde Maas

Geplaatst op 13-06-2017 in Nieuws.

Vind jij een schone rivier belangrijk? En wil je dat laten zien? Doe dan mee aan de Big Jump op zaterdag 8 juli in Aalst. Op deze dag springen we met zoveel mogelijk mensen in het water van de Afgedamde Maas om aandacht te vragen voor het belang van schone rivieren.
De warming-up wordt ook dit jaar weer verzorgd door een bekende Nederlander, nu op het zwemstrandje van recreatiepark De Neswaarden te Aalst, waarna een heerlijk verkoelende duik volgt in de rivier. Net als vorig jaar wordt deze Big Jump georganiseerd door Dunea, samen met de Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF), partners van de campagne #mijnbron en lokale organisaties.

Vanaf 14.00 uur kun je tercht op de informatiemarkt, waar de organisaties van de campagne #mijnbron zich presenteren. Om 14.30 start de warming-up.
De Big Jump zelf is om 15.00 uur.

De Afgedamde Maas, op de grens tussen Gelderland en Noord-Brabant, is de bron voor het drinkwater van de stad Den Haag. Dunea wil met de Big Jump laen zien hoe belangrijk het is om het water schoon te houden.
De Big Jump is een jaarlijks evenement, waarbij in heel Europa tienduizenden mensen tegelijk in het water springen. In Nederland zijn het vooral de Natuur en Milieufederaties die een Big Jump organiseren. Zie ook www.bigjump.nl.

Wanneer: Zaterdag 8 juli, 14.00 – 16.00 uur
Waar: Recreatiepark De Neswaarden, Zaaiwaard 10 in Aalst
Deelname: Gratis; aanmelden is niet nodig
Organisatie: Dunea i.s.m. GNMF en anderen
Informatie: Dunea, afgedamdemaas@dunea.nl

Bigjump logo
Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.