Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Seminar ‘Samen de Energietransitie versnellen’ op 22 maart

Geplaatst op 05-02-2018 in Nieuws.

Op 22 maart worden in Utrecht op het eindseminar ‘Samen de Energietransitie versnellen’ de resultaten van het project ‘Milieustudie Draagvlak en Participatie Wind op Land’ gepresenteerd. Met de milieustudie willen de Natuur en Milieufederaties en Natuur & Milieu verschillende manieren van draagvlak voor en participatie aan wind op land projecten bevorderen. Tijdens het eindseminar wordt ook de Green Deal ‘Participatie van de Omgeving bij Duurzame Energieprojecten’ ondertekend.

Klimaatakkoord
We staan aan de vooravond van het sluiten van een nieuw ambitieus klimaatakkoord. Tegelijkertijd is het huidige energieakkoord volop in uitvoering en zijn al extra inspanningen nodig om deze doelstellingen op tijd te behalen. De Natuur en Milieufederaties en Natuur & Milieu willen tijdens het seminar samen vooruitkijken: welke rol spelen windenergie en andere vormen van duurzame energie, hoe ziet het energielandschap van de toekomst eruit en wie heeft hierin welke verantwoordelijkheid.

Geleerde lessen
Onder leiding van dagvoorzitter Matthijs Nijboer (directeur Natuur en Milieu Overijssel) presenteren we de lessen uit de analyse van vier windenergieprojecten en de aanbevelingen die daaruit voortkomen aan overheid, markt en omgeving. De lessen gaan over welke factoren goed helpen bij omgevingsmanagement en meer draagvlak bij windenergieprojecten op land. Tevens doen we een handreiking aan partijen om de belangen tussen windenergie en natuur mee te nemen in ontwikkeling van een windenergieproject. We sluiten de middag af met de ondertekening van de Green Deal ‘Participatie van Omgeving bij Duurzame Energieprojecten’.

Bekijk het volledige programma

Direct aanmelden

 

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.