Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Ridders van Gelre onderzoeken de groene ambities

Geplaatst op 19-02-2019 in Nieuws.

Er moet en kan nog veel gebeuren voor natuur en landschap in Gelderland. In de jongste aflevering van het tv-programma Ridders van Gelre vertelt GNMF-directeur Petra Souwerbren voor welke keuzes de provincie de komende vier jaar komt te staan. Zoals het aanleggen van grootschalige en kleinmazige verbindingen voor plant en dier. Daarnaast vertellen Gelderse lijsttrekkers aan de Ridders wat hun plannen zijn voor de Gelderse natuur en het klimaat.

Debat Groen Gelderland

Gelderland staat bekend als groene provincie. Maar al dat groen gaat niet vanzelf. Met de verkiezingen in aantocht zijn wij benieuwd naar de inzet van de politieke partijen. Hoe gaan zij bijdragen aan een groen Gelderland? En welke partij doet ook boter bij de vis? Dat kun je op 6 maart horen tijdens het verkiezingsdebat Groen Gelderland.
GNMF-drecteur Petra Souwerbren: “Het belooft een levendig debat te worden. Onder leiding van Hester Macrander debatteren elf politici over een aantal stellingen. Het publiek wordt uitgenodigd om actief mee te doen”. Het debat is ingedeeld in drie hoofdthema’s: biodiversiteit in en buiten natuurgebieden, natuurinclusieve landbouw, en de groene samenleving.

Wanneer: Woensdag 6 maart, 19.30 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Waar: Geniet in de Weerd, Weerdjesstraat 168 in Arnhem
Deelname: Gratis
Aanmelden: Klik hier. Wees er op tijd bij, want het aantal plaatsen is beperkt en vol=vol!

Manifest voor een Groen Gelderland

Manifest voor een Groen GelderlandHet debat wordt georganiseerd door Geldersch Landschap en Kasteelen, Natuurmonumenten, Gelderse Natuur en Milieufederatie, Stichting Landschapsbeheer Gelderland en IVN Natuureducatie. Voor de verkiezingen hebben zij gezamenlijk het Manifest voor een Groen Gelderland uitgebracht, waarin zij aangeven wat er nodig is.

Manifest voor een Groen Gelderland

 

Petra Souwerbren on Email
Petra Souwerbren
Petra Souwerbren
Directeur
Petra is directeur bij Natuur en Milieu Gelderland. Je kunt met haar contact opnemen via p.souwerbren@natuurenmilieugelderland.nl of 06 2305 5791.