Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Oost Gelre koploper afvalscheiding

Geplaatst op 28-08-2017 in Nieuws.

In Gelderland zijn ruim 300 mensen direct betrokken bij het vormgeven van het Gelders Energieakkoord. Via meer dan 20 thematafels werken zij samen aan de Gelderse energietransitie en leveren ze een bijdrage aan een klimaatneutraal Gelderland 2050. De thematafel Afval heeft het scheidingspercentage van huishoudelijk afval in kaart gebracht. De helft van de Gelderse gemeenten gaat de landelijke doelstellingen voor 2020 halen. De gemeente Oost-Gelre scoort daarbij het beste met 87% (slechts 57 kg huishoudelijk restafval per inwoner per jaar). Daarna volgen Druten met 85% en de gemeente Heumen met 83%. Deze gemeenten halen niet toevallig alleen de waardevolle afvalsoorten op. Het restafval moeten inwoners zelf naar een ondergrondse container in de wijk brengen.

Laatste op de lijst is de gemeente Arnhem (met 45%; 264 kg huishoudelijk restafval per inwoner per jaar). Het is een van de 25 gemeenten die de landelijke doelstelling van 2020 naar verwachting niet haalt. Maar wie weet inspireert de plek op de lijst. Weten waar jouw gemeente staat? Kijk hier voor de volledige lijst.

De GNMF is, samen met Alliander en het Klimaatverbond Nederland, initiatiefnemer van het Gelders Energieakkoord

 

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.