Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Workshop ‘Rendabele business cases voor natuurinclusieve landbouw

Geplaatst op 28-01-2020 in Nieuws.

De Gelderse Natuur en Milieufederatie gaf onlangs aan Wageningse studenten een workshop over de (on)mogelijkheden van een rendabele business case voor natuurinclusieve landbouw. Dat gebeurde tijdens een round table voor master studenten van de opleiding management economics and consumer studies. Tijdens deze bijeenkomst werden studenten uitgedaagd om oplossingen te bedenken voor een drietal dilemma’s.

De studenten kwamen met nieuwe denkrichtingen, Maar ook liepen ze tegen problemen aan die wij ook zien. De vraag wie gaat er betalen voor de mooie dingen die natuurinclusieve landbouw met zich meebrengt, was een lastige horde op weg naar een oplossing. Toch hebben de studenten met hun opgedane kennis binnen de cursus van de WUR een mooie conceptuele invalshoek bedacht voor ons probleem.

Concepten en praktijk

Deze concepten bleken helaas nog niet altijd toepasbaar in de praktijk. Hier moest dus nog een vertaalslag worden gemaakt. Het was interessant om daarover met de studenten in gesprek te gaan. Daarmee was de workshop voor hen een mooie brug tussen de academische wereld en de praktijk waarin wij werken.

Erik-Jan Bijleveld on EmailErik-Jan Bijleveld on LinkedinErik-Jan Bijleveld on Twitter
Erik-Jan Bijleveld
Erik-Jan Bijleveld
Natuur en landbouw
Meer weten? Neem contact op met Erik-Jan: e.bijleveld@natuurenmilieugelderland.nl, 06 3371 8399