Skip navigation MENU

Radboud doet mee aan Voetafdruk Gelderland

Geplaatst op 12-10-2016 in Nieuws.

Na de gemeente Nijmegen is het Radboud in Nijmegen het tweede bedrijf dat meedoet met de Voetafdruk Gelderland. Vanaf vandaag kunnen studenten en medewerkers van de universiteit en het UMC hun ecologische voetafdruk meten.
De voetafdruk geeft inzicht in de hoeveelheid productief land en water (in mondiale hectares) die jaarlijks worden gebruikt voor onze voedsel- en energiebehoeften en de afvalverwerking daarvan. Daarmee komt het relatieve ruimtegebruik van onze consumptie in beeld.
De campagne bij het Radboud is opgezet samen met de Gelderse Natuur en Milieufederatie en loopt ten minste één jaar. Er zal regelmatig over worden gerapporteerd. Wie de scan invult krijgt bovendien handige tips om de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen.

Twaalf voetbalvelden

GNMF-directeur Volkert Vintges: “Per persoon hebben we op aarde zo’n 2 hectare grond beschikbaar; dit is gelijk aan vier voetbalvelden. De gemiddelde Nederlander gebruikt wel twaalf voetbalvelden. Met de Voetafdrukscan willen we mensen inzicht geven in het effect van hun levensstijl en tips geven om hun voetafdruk te verkleinen”.
Eind vorig jaar was de gemeente Nijmegen het eerste bedrijf waar werknemers hun voetafdruk konden laten meten. De GNMF hoopt dat meer bedrijven en instellingen dit voorbeeld zullen volgen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Mark van den Berg van de GNMF.

Wil jij jouw eigen voetafdruk meten? Doe dan de scan van Voetafdruk Gelderland en klik op het logo!

Thijs Belgers on EmailThijs Belgers on Linkedin
Thijs Belgers
Thijs Belgers
Externe communicatie
Thijs verzorgt de externe communicatie bij Natuur en Milieu Gelderland. Denk aan persberichten, website, sociale media en de nieuwsbrieven. Ook coördineert hij de Helpdesk.
Meer weten? t.belgers@natuurenmilieugelderland.nl, 06 2933 0517