Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Protest luchtvaartgroei op 23 juni aanstaande

Geplaatst op 18-06-2018 in Nieuws.

Op 23 juni gaan we in Zwolle en vijf andere steden tegelijk de straat op. We roepen de overheid op om de almaar groeiende luchtvaart te stoppen en te investeren in alternatieven. 

Bewonersgroepen, en milieu-organisaties slaan de handen ineen om een stop op de luchtvaartgroei en de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport te eisen. Ben jij er ook bij?

Programma in Zwolle

13:00 uur
Verzamelen in Park de Wezenlanden

Openingsspeech namens de organisatie. Wij streven er naar om een gebalanceerd sprekersprogramma neer te zetten met politici van links en rechts en zowel bewoners als milieuorganisaties. De bevestigde sprekers tot nu toe:

  • Jan Terlouw (oud-politicus/schrijver)
  • Leon Adegeest (HoogOverijssel)
  • Suzanne Kröger (Groenlinks)
  • Anna Schoemakers (Directeur Greenpeace)

Eventuele nieuwe sprekers zullen bekend gemaakt worden op deze site.

Na de sprekers gaan we op een creatieve manier samen een rood sein uitbeelden. We leggen dit vast vanuit de lucht. Tot slot lopen we een mars door Zwolle.

16:00 uur
Afsluiting

Organisatie

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBBL) en Greenpeace. Naast de actie in Zwolle (Lelystad Airport) wordt er die dag ook geprotesteerd in Maastricht, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Eelde.

Vervoer naar actielocatie

Vanuit Ede-Wageningen gaat een bus naar Zwolle om de actie tegen het laagvliegen vanaf vliegveld Lelystad kracht bij te zetten. De bus vertrekt om 11:00 uur vanaf het station. Aanmelden kan via de website van Hoog over Ede.

Waarom

We kunnen niet langer onze ogen en oren sluiten voor de eindeloze groei van de luchtvaart. Steeds meer Nederlanders maken zich net als jij terecht zorgen om het veranderende klimaat, de toenemende overlast en de bizarre uitzonderingspositie van de luchtvaart. Het ouderwetse overheidsbeleid leidt tot steeds meer vluchten, grotere vliegvelden en onmogelijk lage ticketprijzen. Maar groei van de luchtvaart gaat niet samen met een groene, veilige toekomst. We willen betaalbaar en snel op duurzame, klimaatvriendelijke manier kunnen reizen.

Wat willen we?

De groei van de luchtvaart moet stoppen. Ten opzichte van het klimaat en de omwonenden kunnen we niet langer stil zijn en toestaan dat Schiphol als een rupsje-nooit-genoeg maar blijft groeien. Wij roepen de overheid op in te grijpen en te investeren in alternatieven. Stop de oneerlijke concurrentiepositie van de luchtvaart t.o.v. de trein en bus. Hef belasting op vliegtickets en kerosine.

Meer informatie

Meld je aan via stopluchtvaartgroei.nl om op de hoogte te blijven

Download hier de flyer en lees hier het persbericht

Meer informatie over het event in Zwolle via facebook 

 

Joost Reijnen
Joost Reijnen
Joost werkte tot september 2019 bij ons. Lees hier meer over ons team: www.gnmf.nl/team