Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Protest luchtvaartgroei op 23 juni

Geplaatst op 06-06-2018 in Nieuws.

In zes steden gaan we op 23 juni de straat op om te laten zien dat de groei van de luchtvaart een nationaal probleem is. Je kunt van 13.00 tot 16.00 uur meedoen in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht, Eelde en Zwolle. 

Waarom

We kunnen niet langer onze ogen en oren sluiten voor de eindeloze groei van de luchtvaart. Steeds meer Nederlanders maken zich net als jij terecht zorgen om het veranderende klimaat, de toenemende overlast en de bizarre uitzonderingspositie van de luchtvaart.
Het ouderwetse overheidsbeleid leidt tot steeds meer vluchten, grotere vliegvelden en onmogelijk lage ticketprijzen. Maar groei van de luchtvaart gaat niet samen met een groene, veilige toekomst. We willen betaalbaar en snel op duurzame, klimaatvriendelijke manier kunnen reizen.

Wat willen we?

De groei van de luchtvaart moet stoppen. Ten opzichte van het klimaat en de omwonenden kunnen we niet langer stil zijn en toestaan dat Schiphol als een rupsje-nooit-genoeg maar blijft groeien. Wij roepen de overheid op in te grijpen en te investeren in alternatieven. Stop de oneerlijke concurrentiepositie van de luchtvaart t.o.v. de trein en bus. Hef belasting op vliegtickets en kerosine.

Meer informatie

www.stopluchtvaartgroei.nl

Meer informatie over het event in Zwolle via facebook 

 

Joost Reijnen
Joost Reijnen
Joost werkte tot september 2019 bij ons. Lees hier meer over ons team: www.gnmf.nl/team