Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Nieuw tv-programma over groene Gelderlanders

Geplaatst op 21-08-2020 in Nieuws.

In het nieuwe programma Groene Koppen van Omroep Gelderland, gaat Harm Edens op zoek naar de groene pioniers in onze regio. Zestien weken lang rijdt hij in zijn elektrische auto door Gelderland, in een zoektocht naar mensen die aan de slag zijn gegaan om hun omgeving beter en duurzamer te maken.

De wereld, en dus ook Gelderland, gaat de komende jaren flink veranderen. We moeten leren anders om te gaan met onze energiebronnen en onze natuur. Er is een circulaire economie nodig waarbij we minder weggooien en dingen opnieuw gaan gebruiken. Dat is beter voor het milieu, het klimaat en voor onszelf.

Bevlogen verhalen

Harm komt onder andere terecht bij Nico Wissing in het Acherhoekse Megchelen. Nico wordt ook wel de ‘Groene Visionair’ genoemd. Hij brengt natuur en mensen letterlijk dichter bij elkaar door parken en groene daken te bouwen in steden en woonwijken.
En in Randwijk zoekt Harm Paula van Lingen op. Zij maakte van een stuk landbouwgrond waar niets meer wilde groeien, een tuin van 5000 m2 waar ze nu volop groenten en fruit kweekt.

Iedere woensdag

Groene Koppen is een serie vol bevlogen verhalen over de wereld van morgen. Verhalen die inspireren om ook in actie te komen. Het nieuwe tv-programma is vanaf 2 september iedere woensdag om 17.30 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).
Wil je een aflevering online (terug)kijken? Dat kan via Uitzending Gemist.

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.