Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Postcode Loterij schenkt recordbedrag aan goede doelen

Geplaatst op 07-02-2017 in Nieuws.

De opbrengst van de Nationale Postcode Loterij is het afgelopen jaar opnieuw gegroeid. In totaal schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van ruim 341 miljoen euro aan 110 goede doelen, waaronder de Natuur en Milieufederaties. De donaties werden bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré. Voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton, tevens internationaal goodwill ambassadeur van de Postcode Loterij, sprak namens de Clinton Foundation over de concrete stappen die we kunnen nemen in de aanpak van klimaatverandering.

“We zijn ontzettend blij met de bijdrage van 2,25 miljoen euro. De structurele hulp van de Postcode Loterij is ontzettend belangrijk voor ons werk”.

Natuur en Milieufederaties

De Natuur en Milieufederaties behoren sinds 1996 tot de vaste begunstigden van de Nationale Postcode Loterij. “We zijn ontzettend blij met de bijdrage van 2,25 miljoen euro”, aldus netwerkdirecteur Annie van de Pas. “De structurele hulp van de Postcode Loterij is ontzettend belangrijk voor ons werk. Mede door de steun van de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen we ons blijven inzetten voor groene, duurzame en klimaatbestendige provincies”.

Naast de Natuur en Milieufederaties kunnen nog veel meer goede doelen rekenen op een schenking. Een greep uit de donaties die de loterij maandagavond bekendmaakte:

Bloemen voor de bij

De intensieve landbouw, de verstedelijking en ons efficiënte groenbeheer vormen bedreigingen voor de bij. En daarmee voor de bestuiving van gewassen. Natuur en Milieu en LandschappenNL zetten alles-op-alles om de bij in ons land te redden in het project Wilde Bijenlinie. De Postcode Loterij schenkt hen hiervoor een bedrag van in totaal ruim 3,2 miljoen euro. De Natuur en Milieufederaties zijn betrokken bij het project, dat bestaande leefplekken van de wilde bijen in heel Nederland gaan verbinden.

Regenwoud Amazonegebied

Hivos en Greenpeace gaan samen met de inwoners van het Amazonegebied de strijd aan tegen de verregaande ontbossing. Met elkaar gaan zij tien miljoen hectare bedreigd regenwoud en de leefgebieden van de inheemse gemeenschappen beschermen met de modernste technologieën. Dit is mogelijk dankzij een schenking van ruim 14,8 miljoen euro van de Postcode Loterij.

Plastic soep

De biodiversiteit in onze oceanen neemt met schrikbarende snelheid af. De Postcode Loterij stelt diverse bedragen beschikbaar voor organisaties die onze oceanen beschermen. Zo krijgt de Plastic Soup Foundation een schenking van 600.000 euro voor het aanpakken van een urgent probleem: verontreiniging van de oceanen door plastic.

Op de foto (vlnr): Joris Hogenboom (Voorzitter Natuur en Milieufederaties) Margriet Schreuders (Hoofd Goede Doelen Postcode Loterij), Sonja Sars (Netwerksecretaris Natuur en Milieufederaties) en Annie van de Pas (Netwerkdirecteur Natuur en Milieufederaties) – Roy Beusker Fotografie

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.