Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Positieve reacties op aanpak van Ennerveld

Geplaatst op 25-11-2016 in Nieuws.

Tijdens een drukbezochte vergadering van Dorpsraad Wapenveld gisteravond werden de plannen voor de Hattemerpoort bijzonder positief ontvangen. Gebiedsregisseur Joost Reijnen (GNMF) vertelde hoe hij vertrouwen won van de negentig betrokken grondeigenaren door het voeren van tientallen keukentafelgesprekken. “Dat was onze eerste inzet: het winnen van vertrouwen om draagvlak te krijgen. Anders zouden wij niet verder kunnen werken”.
Veel aanwezigen bij de vergadering werden positief verrast door de ontwikkeling van Ennerveld, een voormalig recreatieterrein waar momenteel de gebouwen staan te verpauperen. Er is een nieuwe eigenaar, Henk Stolp Holding, die ermee aan de slag gaat. Verdere ontwikkeling van Ennerveld kan alleen plaatsvinden wanneer er maatregelen worden genomen voor de leefbaarheid in Wapenveld en voor natuur die de heidevelden in de omgeving met elkaar moet verbinden.

Hattemerpoort

De aanpak van Ennerveld is onderdeel van de gebiedsontwikkeling van Hattemerpoort. De komende jaren gaat een groene bezem door dit gebied tussen Hattem en Wapenveld, waarbij vooral natuur en recreatie meer ruimte krijgen. Dit kan dankzij een intensieve samenwerking tussen enkele grote partijen en vele lokale grondeigenaren. De GNMF is regisseur van het hele proces.

Joost Reijnen
Joost Reijnen
Joost werkte tot september 2019 bij ons. Lees hier meer over ons team: www.gnmf.nl/team