Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

De eerste bomen van Plan Boom zijn geplant!

Geplaatst op 09-12-2019 in Nieuws.

Met de hulp van ruim vijftig vrijwilligers zijn de eerste tweeduizend van de 10 miljoen bomen van Plan Boom geplant. De aftrap van Plan Boom was op 7 december op landgoed Houdringe in gemeente De Bilt. Naast 37 fruitbomen werd er een struweelhaag aangeplant met onder meer meidoorns, hondsroos en egelantier. In totaal gingen er om precies te zijn 1.937 grotere en kleinere bomen de grond in. Met de vele enthousiaste vrijwilligers was de klus binnen enkele uren geklaard.

Eerste bomen

Burgemeester Potters en Annie van de Pas, netwerkdirecteur Natuur en Milieufederaties, plantten samen het allereerste exemplaar. Een feestelijk moment, want de komende vier jaar gaan er op allerlei plekken in Nederland extra bomen bijkomen. Niet alleen in het landelijk gebied, zoals bij de plantactie in de Bilt, maar ook  in tuinen, bermen, plantsoenen, parken en op bedrijventerreinen.

Om al dit groen te kunnen planten, is de hulp van vrijwilligers onmisbaar. Plan Boom trapte daarom af op de nationale dag van de vrijwilliger. Vrijwilligers met verschillende achtergronden en leeftijden waren bij de start aanwezig.

Plan Boom

Zo’n 20 procent van de opwarming van de aarde wordt veroorzaakt door ontbossing. Er zijn steeds minder bomen om CO2 op te nemen uit de lucht. Ook Nederland ontbost nog steeds en daar willen de Natuur en Milieufederaties iets aan doen. De komende vier jaar komen er met Plan Boom tenminste 10 miljoen extra bomen in heel Nederland bij. Deze helpen om de hoeveelheid CO2 te verminderen en maken bovendien onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder.

Lees meer over Plan Boom

Tien miljoen bomen erbij dankzij Postcode Loterij

Petra Souwerbren on Email
Petra Souwerbren
Petra Souwerbren
Directeur
Petra is directeur bij Natuur en Milieu Gelderland. Je kunt met haar contact opnemen via p.souwerbren@natuurenmilieugelderland.nl of 06 2305 5791.