Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Opluchting over streep door giga-geitenstal Rossum

Geplaatst op 12-07-2017 in Nieuws.

Er komt definitief geen geitenstal met 5100 dieren aan de Schoofbandweg in Rossum. De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel zijn dit overeengekomen met initiatiefnemer Van der Schans. In een vandaag verschenen persbericht melden ze dat een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid, waardoor er geen agrarisch bedrijf meer kan komen.

Omwonenden en natuurorganisaties, waaronder de GNMF, zijn blij met deze wending.  Zij hadden eerder al met succes de natuurbeschermingswetvergunning voor de stal met 5100 geiten aangevochten bij de Raad van State. De giga-stal zou niet alleen de natuur- en milieuwaarden aantasten, maar ook risico’s voor de volksgezondheid met zich meebrengen, betoogden zij.

Opgelucht

Bernhard Oosting, beleidsmedewerker bij de GNMF: “We zijn erg opgelucht met de oplossing waaraan beide gemeenten met de initiatiefnemer hebben gewerkt. De geplande stal was veel te grootschalig voor deze omgeving”.

Deze week riep de GNMF de provincie Gelderland al op om een tijdelijke stop af te kondigen voor nieuwe geitenstallen. Dit als reactie op de stop die de provincie Noord-Brabant eerder afkondigde en de vrees dat daardoor agrariërs zullen uitwijken naar de aangrenzende provincies, zoals Gelderland.

Persbericht gemeenten Maasdriel en Zaltbommel, 12 juli 2017

Bernhard Oosting on Email
Bernhard Oosting
Bernhard Oosting
Ruimtelijke ordening, natuur en landschap
Meer weten? Neem contact op met Bernhard: b.oosting@natuurenmilieugelderland.nl, 06 2932 7274