Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Fonds voor omwonenden windturbines ENGIE in Nijmegen

Geplaatst op 12-11-2020 in Nieuws.

Omwonenden windturbines ENGIE in Nijmegen kunnen aanvraag doen uit Omgevingsfonds

Hoe zet je een omgevingsfonds op? Hoe werkt het en wie laat je daarvan gebruik maken? Natuur en Milieu Gelderland adviseerde ENGIE over de opzet van het Omgevingsfonds voor de twee windturbines in Nijmegen. Het Omgevingsfond is nu geopend. Verenigingen, stichtingen, (sport)clubs of andere organisaties kunnen, nu en in de toekomst, een aanvraag doen voor een financiële bijdrage. Een mooi voorbeeld van hoe je om kunt gaan met de buren.

Projecten die een collectief belang dienen, komen in aanmerking. Denk bijvoorbeeld aan een bijdrage als onderdeel van een groot project, maar ook een bijdrage voor een bankje, nieuwe materialen of een bijdrage om vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Ook al is het windpark nog niet in bedrijf, toch heeft ENGIE al twintigduizend euro in het fonds gestort, om bewoners ook al tegemoet te komen tijdens de werkzaamheden. Op de website van Engie vind je meer informatie.

Voor gemeentes en bedrijven die op zoek zijn naar adviezen en inspiratie voor de energietransitie hebben we een handreiking geschreven: ‘Wind- en zonneparken realiseren samen met inwoners’.

Alex de Meijer on EmailAlex de Meijer on Linkedin
Alex de Meijer
Alex de Meijer
Participatie, energie en water
Alex is onze specialist op het gebied van duurzame energie en water. Hij zet zich in voor wind- en zonneprojecten met een zo groot mogelijke inbreng van de lokale gemeenschap. Meer weten? a.de.meijer@natuurenmilieugelderland.nl, 06 4882 0433.