Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Nunspeet Energie gaat duurzame stroom opwekken

Geplaatst op 15-04-2017 in Nieuws.

Vijf betrokken inwoners van de gemeente Nunspeet willen bijdragen aan een duurzame lokale energieopwekking en hebben daarvoor op 13 april Nunspeet Energie opgericht. Het bestuur, dat geheel uit vrijwilligers bestaat, gaat “Voor een duurzaam Nunspeet, voor nu en in de toekomst”.

“Het is niet toevallig dat we allemaal zonnepanelen hebben”, zegt Piet de Zwarte, inwoner van Elspeet. “We willen allemaal bijdragen aan het minder afhankelijk worden van fossiele energie. En we dragen daarmee graag bij aan de doelstellingen van de gemeente Nunspeet om zo de gevolgen van ons energiegebruik voor het klimaat te beperken”.

Voorzitter Philipine Vinke: “De taak is groot. De gemeente wil al in 2025 de CO2-uitstoot halveren”.

Gert van den Berg, wethouder Duurzaamheid: “De gemeente Nunspeet ondersteunt dit initiatief van harte. We doen dit onder andere met een startsubsidie”. De gemeente ziet Nunspeet Energie als een belangrijke partner in het bereiken van de doelstellingen. Het realiseren van duurzame energie binnen onze gemeente is immers goed voor alle inwoners, bedrijven en instellingen. De Energiecoöperatie gaat als eerste zonneparken ontwikkelen. En daar blijft het misschien niet bij: “We staan open voor alle vormen van opwekking van duurzame energie”.

Mensen die de coöperatie willen helpen, kunnen lid worden via de website. Leden krijgen als eerste het recht om zonnepanelen af te nemen. En kunnen dus als eerste gebruik maken van duurzame energie die opgewekt is in hun eigen gemeente. Een lidmaatschap kost slechts 15 euro per jaar. Meer informatie kun je vinden op www.nunspeetenergie.nl.

Maarten Visschers
Maarten Visschers
Maarten werkte tot juli 2019 bij ons. Lees hier meer over ons team: www.gnmf.nl/team