Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Landelijke media-aandacht voor coulisselandschap

Geplaatst op 12-11-2018 in Nieuws.

“Het landschap is nog heel groen, maar de kwaliteit gaat hard achteruit omdat het heel intensief gebruikt wordt door de landbouw. En dat gaat ten koste van de biodiversiteit”. Aldus GNMF-directeur Petra Souwerbren in het tv-programma Nieuwsuur. “Er is geen voedsel meer voor insecten of vogels. Het is groen met weinig functie voor de natuur.”

Coulisselandschap Repo NieuwsuurVolgens Nieuwsuur zijn er grote zorgen over het coulisselandschap, een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. In de documentaire van 11 november luiden verschillende natuurorganisaties uit de Achterhoek en Twente, waaronder de GNMF, de noodklok.

Ook wethouder Paul Hofman van de gemeente Bronckhorst komt aan het woord: “We zien dat het landschap onder druk staat en zijn bezig om alle landschapselementen in kaart te brengen. Over de bescherming ervan moeten we afspraken maken met particulieren en agrariërs. Op de elementen die er nog zijn, moeten we zuinig zijn.”

Zorgen over bijzonder coulisselandschap, Nieuwsuur, 11 november

Foto: Nieuwsuur

Petra Souwerbren on Email
Petra Souwerbren
Petra Souwerbren
Directeur
Petra is directeur bij Natuur en Milieu Gelderland. Je kunt met haar contact opnemen via p.souwerbren@natuurenmilieugelderland.nl of 06 2305 5791.