Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Dirk van Uitert nieuwe voorzitter GNMF

Geplaatst op 13-11-2017 in Nieuws.

Dirk van Uitert heeft als voorzitter van de Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF) het stokje overgenomen van Jan Paul van Soest. ‘Ik kijk er naar uit om samen met de leden de GNMF verder te brengen. Mijn ervaring als bestuurder komt daarbij goed van pas’, aldus van Uitert.

Scheidend voorzitter Jan Paul van Soest memoreerde tijdens de algemene ledenvergadering aan de verandering, die de GNMF afgelopen zes jaar onder zijn leiding heeft doorgemaakt. ‘Je moet als organisatie meegaan met je omgeving, zodat je aansluiting houdt en je je werk kunt doen. Van een stichting zijn we een vereniging geworden met leden en we zijn veel ondernemender geworden met projecten in eigen beheer en samen met anderen.’ Van Soest is van mening dat het werk van de GNMF onverminderd belangrijk is. ‘Dat ons werk er toe doet, zien we dagelijks in de krant. Neem als voorbeeld de berichten over de afnemende biodiversiteit. Dat vind ik zeer verontrustend.’

“Zaken voor elkaar krijgen”

Dirk van Uitert heeft zin in zijn nieuwe taak. ‘Ik heb sinds jaar en dag affiniteit met de natuur-, milieu- en landschapsbeweging. Ben van nature wat activistisch van aard, wel echter met de aantekening dat ik altijd de samenwerking zoek. Ik kijk altijd naar kansen en mogelijkheden om zaken voor elkaar te krijgen. Mijn ruime ervaring als bestuurder komt in deze functie goed van pas. Sinds 2015 ben ik algemeen bestuurslid van de GNMF en nu treed ik dus aan als voorzitter. Een rol die mij uitstekend past. Ik heb er zin in om samen met de leden en het team de Gelderse Natuur en Milieufederatie de komende jaren verder te brengen.’

Yvonne Kleefkens

De plek die ontstond voor een algemeen bestuurslid wordt ingevuld door Yvonne Kleefkens. Zij heeft ruime ervaring op het gebied van innovaties, duurzaamheid en het onderwijs. Haar aantreden is in de ledenvergadering met applaus ontvangen.

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.