Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Vogelspotwedstrijd Big Day in Bommelerwaard

Geplaatst op 23-04-2019 in Nieuws.

Big Day trofee van Natuurwacht Bommelerwaard

De Bommelerwoerd van Natuurwacht Bommelerwaard

De Natuurwacht Bommelerwaard organiseert dit jaar voor het eerst een Big Day in de gemeente Zaltbommel. Een Big Day is een vogelspotwedstrijd waarin teams binnen 24 uur zoveel mogelijk vogelsoorten proberen te vinden binnen een bepaald gebied. Het is een wedstrijd, maar plezier in vogels kijken staat voorop.

De Big Day begint vrijdag 10 mei om 19.00 en eindigt op zaterdag 11 mei om 19.00. Elk team gaat op zoek naar zoveel mogelijk vogelsoorten binnen de gemeentegrenzen van Zaltbommel, dus tot aan Loevestein toe. Het team mag zich niet verspreiden en blijft bij elkaar. Hoe lang er geteld wordt, mag het team zelf bepalen: de volle 24 uur, of slechts een paar uurtjes. Het gaat om de lol!

Big Day trofee

Maar hoe langer je telt, hoe meer vogels je ziet en hoe groter de kans dat je wint natuurlijk. Het team die de meeste soorten heeft gespot wint een leuk prijsje: de Bommelerwoerd! Na de wedstrijd wordt er gezamenlijk gegeten en wordt de einduitslag bekend gemaakt.

Meld je aan!

Zin om mee te doen? Geef je dan op met je team (2-5 personen) vóór 30 april bij Cassandra van Altena via info@natuurwachtbommelerwaard.nl (ook voor vragen). Er wordt een eigen bijdrage van € 5,- per persoon gevraagd voor het avondeten op zaterdag 11 mei.

Natuurwacht Bommelerwaard

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.