Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Natuurgroepen en energiecoöperaties ontmoeten elkaar

Geplaatst op 27-05-2019 in Nieuws.

Natuurgroepen en energoecoöperaties spreken elkaar in GeldermalsenHoe kunnen windmolens en zonneparken samengaan met de belangen van landschap, natuur en cultuurhistorie? Dat was de centrale vraag tijdens een ontmoeting tussen natuurgroepen en energiecoöperaties, op 20 mei in Geldermalsen. De GNMF en de Gebiedscoöperatie Rivierenland organiseerden deze gespreksavond speciaal voor de achterban in het Rivierengebied.

Dat het thema leeft bleek in Geldermalsen uit de opkomst van ruim veertig personen. Er was een goede mix aan mensen vanuit zowel natuurgroepen als energiecoöperaties. In een eerste ronde kon iedereen z’n zorgen en dilemma’s inzake de RES uitspreken. Vervolgens vond in de werkgroepen een goede discussie en uitwisseling plaats. Zonder al te verhitte debatten werden punten zorgvuldig ingebracht. Na afloop noemden deelnemers de avond goed en geslaagd, omdat zowel zorgen als kansen waren uitgewisseld.

De GNMF blikt tevreden terug. In juni gaan we samen met de Vereniging van Gebiedscoöperaties in Gelderland (VECG) in vijf andere regio’s avonden voor onze achterban organiseren.

Maarten Visschers
Maarten Visschers
Maarten werkte tot juli 2019 bij ons. Lees hier meer over ons team: www.gnmf.nl/team