Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Natuur en Milieufederaties reageren op IPCC rapport

Geplaatst op 28-02-2022 in Nieuws.

Vandaag bracht het VN Klimaatpanel IPCC een nieuw rapport uit met alarmerende bevindingen over ons klimaat. Klimaatverandering heeft ernstigere gevolgen voor natuur en mensen dan eerder werd gedacht.

Lees het IPCC rapport

Nu doorpakken

Klimaatverandering vormt een steeds grotere bedreiging voor de aarde. De wetenschap is al veel langer duidelijk hierover. Het IPCC-rapport bevestigt alleen dat de tijd om te handelen steeds korter wordt en dat Nederland in gevaar is. Daarbij komt ook nog eens de grote afhankelijkheid van het Russische gas, waarmee we helaas ook Poetins oorlogskas sponsoren. Daarom moeten we vol gaan voor het halen van de klimaatdoelen, met oog voor mens en natuur.

“We zien nog te veel gepraat en te weinig concrete acties: bijvoorbeeld bij de verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het klimaatbeleid is ten prooi gevallen aan klimaatopportunisme. Dit vrijblijvend ‘gewinkel’ tussen klimaatmaatregelen heeft forse consequenties. Zonder realistische alternatieven gaan we de klimaatdoelen simpelweg niet halen. Daarom moeten we nú doorpakken met hernieuwbare energie, isolatie, het versterken van de biodiversiteit en een circulaire economie”, licht Annie van de Pas, directeur van de gezamenlijke Natuur en Milieufederaties, toe.

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.