Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Mooie schoonmaak langs Rijn en Pannerdensch Kanaal

Geplaatst op 04-07-2016 in Nieuws.

Ondanks het hoge water is er ook langs de Rijn en het Pannerdensch Kanaal veel afval opgehaald. Zo’n honderd vrijwilligers van zeven verenigingen uit de gemeente Rijnwaarden zijn aan de slag gegaan. Onder belangstelling van de media trokken zij de uiterwaarden van Spijk tot Pannerden in. Omroep Gelderland verzorgde zelfs een live-reportage van het jutten. In september gaan de verenigingen weer aan de slag, vóór de volgende hoogwater-golf.

De schoonmaakactie is onderdeel van het project Waaljutters van IVN Gelderland en de GNMF. Van Lobith tot Loevestein ontvangen vrijwillige schoonmakers een bijdrage voor hun clubkas. Hoewel Rijnwaarden formeel niet aan de Waal ligt, zijn we erg blij met de deelname. In totaal doen acht gemeenten mee aan Waaljutters.

Website

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.