Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Montferland doet de verlichting in het buitengebied uit

Geplaatst op 10-02-2020 in Nieuws.

Mooi nieuws! Montferland heeft afgelopen week besloten om de verlichting in het buitengebied uit te doen. Wij roepen Gelderse gemeenten al enkele jaren op om beter na te denken over de noodzaak van verlichting en het belang van de nacht voor de natuur. Wij zijn dan ook erg blij dat ze in Montferland deze stap hebben gezet. Minder lichtvervuiling is goed voor de flora en fauna in het gebied en levert daarnaast een mooie energiebesparing op. Meer weten over het belang van de nacht voor de natuur? Neem dan vooral ook even een kijkje op de website van ons jaarlijkse evenement de Nacht van de Nacht!

Wil je als gemeente ook graag aan de slag om overbodige verlichting uit te doen? Wij willen graag helpen. Je kan contact opnemen met Etienne Goudriaan via e.goudriaan@gnmf.nl.

Montferland doet het licht uit, de Gelderlander
Verder kijken in een donkere straat, Reformatorisch Dagblad

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.