Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Michel Lintermans is de nieuwe Pluk van de Petteflet

Geplaatst op 08-06-2015 in Nieuws.

Met zijn initiatief voor Coöperatie Stationspark Deurne heeft Michel Lintermans uit Deurne de Pluk van de Pettefletprijs 2015 gewonnen. De prijs is uitgeloofd door Vroege Vogels en De Natuur en Milieufederaties en is bestemd voor het beste plan om natuur en milieu in Nederland te verbeteren. Aan de Pluk van de Pettefletprijs is een geldprijs van € 3.000,- verbonden.
Het publiek heeft de afgelopen maand via de site van Vroege Vogels z’n stem kunnen uitbrengen op drie door de jury geselecteerde genomineerden. Van de in totaal 2396 uitgebrachte stemmen werden er 914 uitgebracht op Coöperatie Stationspark Deurne van initiatiefnemer Michel Lintermans. De twee andere genomineerden – Bob Radstake, de man van het plan Levend Bouwen en Lieke Vullings met haar initiatief ‘Bosrijk’ – scoorden respectievelijk 755 en 727 stemmen.

Aanstekelijk

Michel Lintermans ontving de prijs zondag – tijdens de rechtstreekse uitzending van Vroege Vogels – uit handen van juryvoorzitter Flip van Duijn (zoon van Annie M.G. Schmidt).  Van Duijn toonde zich zeer gecharmeerd van het project Coöperatie station Deurne. “Dit initiatief van inwoners van Deurne om de directe omgeving van het station te verduurzamen en daarmee een stuk aantrekkelijker te maken voor reizigers en bewoners is aanstekelijk en kan een inspiratiebron zijn voor andere gemeentes. Dit project is goed voor de natuur en voor de mens”. De jury voor de Pluk van de Pettefletprijs bestaat uit juryvoorzitter Flip van Duijn, Henny Radstaak (Vroege Vogels) en Corinne de Jonge van Ellemeet (netwerkdirecteur De Natuur en Milieufederaties).

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.