Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Marshmallows roosteren op een donker forteiland

Geplaatst op 29-08-2019 in Nieuws.

Marshmallows roosteren boven een knisperend kampvuur, warme chocolademelk met slagroom en een heldere sterrenhemel boven je.

Beleef op 26 oktober de Nacht van de Nacht bij GeoFort en ervaar het spannende forteiland in het donker! GeoFort ligt in ‘the middle of nowhere’ in het westelijke puntje van de Betuwe. Te midden van de weilanden, en het is er dus compleet donker! Hierdoor is juist de sterrenhemel boven je goed zichtbaar.

Ga tijdens Nacht van de Nacht op reis door het heelal met de Powers of Ten. Leer meer over de sterren en planeten van onze amateurastronomen. En vind je weg over het forteiland in het donker met een spannende speurtocht. Vervolgens verken je zelf de sterrenhemel met een echte 250mm Dobsontelescoop! Hiermee kan je de kraters op de maan zien, de ringen van de planeet Saturnus of de maantjes van Jupiter! We sluiten de avond af bij het kampvuur waar we marshmallows roosteren en genieten van een heerlijke warme chocomel.

Wanneer: Nacht van de Nacht, zaterdag 26 oktober, 19.15-22.30 uur
Waar:GeoFort, Nieuwe Steeg 74 in Herwijnen
Deelname: € 12,50 per persoon.
Aanmelden: Bij GeoFort, klik hier

Nacht van de Nacht

Met de Nacht van de Nacht vragen de Natuur en Milieufederatie aandacht voor het belang en de schoonheid van duisternis. Op zaterdag 26 oktober worden in heel Nederland honderden activiteiten georganiseerd. Je kunt wandelen in bos en hei, sterren kijken en nog veel meer. Kijk voor alle activiteiten op de landelijke website.

Wil jij ook een activiteit organiseren met jouw groep. Meld hem dan nu aan op dezelfde site! Of neem contact op met de Gelderse Natuur en Milieufederatie.

Nacht van de Nacht

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.