Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Maarten van der Weijden jumpt

Geplaatst op 10-07-2017 in Nieuws.

Zaterdag rond de klok van 15.00 uur renden zo’n 100 mensen achter Maarten van der Weijden aan de Afgedamde Maas in. Onder hen o.a. GNMF-directeur Volkert Vintges en Simon Buwalda, wethouder van de gemeente Zaltbommel.

Het was 8 juli gezellig druk op recreatiepark De Neswaarden. Het weer zat mee, de zon scheen, de temperatuur was heerlijk, je kreeg er gewoon zin in om in het water te duiken. Dat gebeurde dan ook onder aanvoering van Maarten van der Weijden, olympisch kampioen 10 km openwater zwemmen. Na een korte maar goede warming up werd er afgeteld en met een ovatie renden we het water in.

Om 13.00 uur begon het event. Er was een informatiemarkt, waar de bezoekers een quiz konden doen over de afgedamde Maas, een foto konden maken bij de fotowand, kleuren, en vooral veel informatie halen. Weer anderen lagen al lekker te genieten van de zon en wachten op het moment dat de BigJump zelf begon.

Aandacht voor schone rivieren

De Afgedamde Maas is bewust gekozen als locatie. De rivier is een ijkpunt in de omgeving en een plek waar het heerlijk recreëren is. Bovendien wordt dit rivierwater gebruikt als bron voor het drinkwater dat Dunea produceert en levert. Daarom zet Dunea zich samen met de GNMF in voor een schone Maas, voor schoon oppervlaktewater en schone rivieren.

 

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.