Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Maarten van der Weijden bij Big Jump in Aalst

Geplaatst op 05-07-2017 in Nieuws.

Benieuwd hoe een olympisch kampioen openwaterzwemmen in de Afgedamde Maas springt? Doe dan op zaterdag 8 juli mee met de Big Jump! Maarten van der Weijden is dit jaar van de partij om er een spetterende middag van te maken.

Sinds 2002 springen in heel Europa tienduizenden mensen tegelijk in het water. Met deze Big Jump vragen we aandacht voor het belang van schoon water voor mens en natuur. Ook in Nederland wordt gesprongen op verschillende locaties.

Gezellige markt

De gezellige informatiemarkt bij de Big Jump is open vanaf 13 uur. Om 14.30 uur start de swingende warming-up onder leiding van Maarten van der Weijden. Om 15 uur precies vindt de Big Jump plaats.

Doe ook mee!

Je bent van harte welkom op het strand van recreatiegebied De Neswaarden in Aalst. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie vind je op facebook.com/AfgedamdeMaas.

De Big Jump in de Afgedamde Maas wordt georganiseerd door Dunea en de Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF), in samenwerking met lokale organisaties. De Afgedamde Maas, op de grens tussen Gelderland en Noord-Brabant, is de bron voor het drinkwater van de stad Den Haag. Dunea wil met de Big Jump laten zien hoe belangrijk het is om het water schoon te houden.

In 2016 sprong Beau van Erven Dorens samen met tweehonderd enthousiastelingen in de Afgedamde Maas.

Wanneer: Zaterdag 8 juli, 14.00 – 16.00 uur
Waar: Recreatiepark De Neswaarden, Zaaiwaard 10 in Aalst (route)
Deelname: Gratis; aanmelden is niet nodig
Organisatie: Dunea i.s.m. GNMF en vele anderen
Informatie: Dunea, afgedamdemaas@dunea.nl

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.