Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Maak kans op een dag meelopen met natuurfotograaf Jan Vermeer!

Geplaatst op 13-07-2021 in Nieuws.

Misschien heb je het al langs zien komen. Om ons jubileum te vieren houden wij een fotowedstrijd! Iedereen uit onze provincie kan meedoen en zijn favoriete stukjes Gelderland met ons delen. En de winnaars mogen een dagje meelopen met prijswinnend natuurfotograaf Jan Vermeer.

Jan Vermeer is al ruim 25 jaar professioneel fotograaf. Hij deelt graag zijn kennis met anderen door het geven van lezingen, workshops en tijdens het begeleiden van fotoreizen. Jan bezocht ruim vijftig landen waaronder Nova Zembla, Spitsbergen, Antarctica, IJsland, Congo, Namibië, Rwanda en het bijzondere atol Aldabra. Van deze reizen zijn verschillende boeken verschenen: het gelauwerde Arctic en Antarctica, Breaking Ice en Witte Wereld. Enkele jaren geleden verscheen Witte Veluwe, hierin komt zijn passie voor zijn directe leefomgeving en winterse sferen bij elkaar.

Zijn foto’s zijn veelvuldig bekroond in prestigieuze fotowedstrijden zoals bij de BBC Wildlife of the Year Contest. De boeken Arctic en Antarctica behaalden de eerste prijs bij de International Photography Award. Maar het belangrijkste voor Jan is en blijft om te laten zien hoe mooi de wereld, de natuur is. Of zoals hij het zelf verwoordt: ‘Ik wil bewondering en verwondering teweegbrengen’. Alleen op die manier is er een toekomst.

Twijfel dus niet langer, doe nu mee aan onze fotowedstrijd en maak kans om een dagje mee te lopen en de Veluwe door de ogen van Jan te zien!

Enkele foto’s van Jan uit Witte Veluwe 

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.