Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Lovende woorden voor Hattemerpoort

Geplaatst op 24-12-2020 in Nieuws.

De Gelderse prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit is uitgereikt aan het project Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard, onze partner in het Gelders Energie Akkoord. Zij werken aan de duurzaamheid en leefbaarheid van het gebied. Gefeliciteerd!

Een extra prijs ging naar Bufferstroken 2.0. Zij realiseren bufferstroken in het agrarisch gebied met notenbomen en struiken. Een mooi voorbeeld van natuurinclusieve landbouw!

‘Ons’ project Hattemerpoort ontving geen prijs, maar wel lovende woorden in het juryrapport:

“Van stad naar het landschap, de Hattemerpoort, een enorm gebied van 2400 hectare tussen de Veluwe en de IJssel waar verschillende natuurgebieden met elkaar zijn verbonden, zodat dieren van de ene zone naar het andere kunnen trekken. De jury was onder de indruk van de lange adem van dit project (levenswerk), de constante waakzaamheid om de ‘flessenhals’ open te houden, de samenwerking met veel betrokkenen en de vele deelprojecten die bijdragen aan het grotere geheel. De grote meerwaarde is dat Hattemerpoort al deze partijen met elkaar verbindt.”

De twintig genomineerde initiatieven maken Gelderland mooier en dragen bij aan biodiversiteit, lokale identiteit en samenwerking. Daarom zijn er wat ons betreft ook alleen maar winnaars. Een positieve noot dus om dit jaar mee af te sluiten en vol goede moed aan 2021 te beginnen!

Je vindt hier meer over de genomineerden en de uitslag van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit.

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.