Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Lokaal boodschappen doen voor de week zonder vlees

Geplaatst op 09-03-2020 in Nieuws.

Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat wij van harte toejuichen. Minder vlees eten is namelijk goed voor de natuur én het klimaat. Nog mooier zou het natuurlijk zijn als wat je deze week wél eet ook natuurvriendelijk geproduceerd is. En daar helpen we je graag een handje bij. We hebben namelijk voor onze Good Food Club door heel Gelderland adressen van tuinders en boeren op een rij gezet waar je natuurvriendelijk en lokaal je boodschappen kan doen.

Een mooi voorbeeld van zo’n adres is Boerderij Korenblik in Warnsveld. Deze boerderij wekt haar eigen energie op met zonnepanelen en kweekt verschillende soorten groenten en aardappelen. In de zomer komt daar nog een specialiteit bij: overheerlijke verse aardbeien en frambozen!

Zoek je een aanbieder die wat meer op een supermarkt lijkt? Dan is één van de Landwinkels misschien meer iets voor jou. Bij Landwinkel de Woerdt in Ressen hebben ze appels, peren, jams en sappen van eigen productie en verkopen ze ook nog streekproducten van andere boeren.

En er zijn nog vele andere locaties waar je natuurvriendelijk je boodschappen kan doen.  Ga voor lokale groente(pakketten) bijvoorbeeld eens langs Tuinderij de Elzenkamp in Voorthuizen of koop van De Hooge Kamp op de markt in Apeldoorn of Arnhem. En dat is pas het tipje van de sluier: we hebben nog vele tientallen andere aanbieders door het hele land.

Dus wil jij deze week zo natuurvriendelijk mogelijk eten? Neem snel een kijkje op onze pagina met Good Food Club aanbieders!

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.