Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Licht uit en kaarsen aan bij vier Gelderse restaurants

Geplaatst op 19-10-2017 in Nieuws.

Bij vier restaurants in Gelderland gaan op 28 oktober de lichten uit. De kaarsen gaan aan, zodat je heel romantisch kunt genieten van hun specialiteiten. De restaurants doen mee aan de Nacht van de Nacht, het landelijk evenement waarmee de Natuur en Milieufederaties (NMF’s) aandacht vragen voor de schoonheid van de nacht en het belang van duisternis.

Met hun deelname geven de restaurants gehoor aan de oproep van de NMF’s en Horeca Nederland om op 28 oktober de lichten te doven. In heel Nederland hebben zich al ruim zestig restaurants aangemeld. In Gelderland kun je terecht bij:

Ook doven de gemeenten Aalten, Apeldoorn, Ermelo, Neerijnen, Nijmegen en Voorst op verschillende plekken de aanlichting van gebouwen. Dankzij het bedrijf Interbest gaat op zes Gelderse locaties langs snelwegen de verlichting van reclamezuilen uit. Energiebedrijf Nuon dooft op twee kantoorlocaties de verlichting.

Inmiddels zijn er veertig activiteiten in Gelderland, uiteenlopend van sterrenkijken, boswandelingen en lezingen. Kijk voor een volledig overzicht op www.nachtvandenacht.nl.

 

 

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.