Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Levendig debat Klimaatakkoord in Zutphen

Geplaatst op 31-05-2018 in Nieuws.

Om het landelijk Klimaatakkoord toe te lichten aan burgers is een tour door het land georganiseerd. Doel is ook om kennis en informatie op te halen bij inwoners en om draagvlak te creëren. Op maandagavond 28 mei heeft het eerste klimaatgesprek plaats in het Koelhuis in Zutphen. Onder leiding van Inge Diepman gingen zo’n 150 deelnemers in gesprek met Ed Nijpels, aanvoerder van het Klimaatakkoord, Annemieke Nijhof, klimaattafel mobiliteit en Thijs de la Court, algemeen secretaris van het GEA en vertegenwoordiger van Gelderland. Daarnaast kwamen Gelderse initiatieven aan het woord. Tijdens de avond passeren diverse onderwerpen de revue: bewonersinitiatieven, mobiliteit, landbouw, gemeentelijke acties, energiemaatregelen bij bedrijven, beprijzing van CO2.

De zaal is volop in discussie en ook eensgezind: het klimaat is een zaak van ons allemaal. De deelnemers willen inzetten op maatregelen die toekomst hebben en oppassen met omstreden maatregelen, zoals CO2-opslag en biomassa. Conclusie van de bijeenkomst is dat de energietransitie een zaak is van én én, niet van of of. We moeten aan de slag met energieopwek én met energiebesparing. We moeten samen verder bouwen aan een overtuigend verhaal én inzetten op actie (doen). Een beter verhaal betekent dat meer mensen sneller meegaan in de actie. De energietransitie is van ons allemaal.

Verslag van de bijeenkomst.

 

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.