Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Leerlingen maken toekomstplan voor Wapenveld

Geplaatst op 01-04-2015 in Nieuws.

Leerlingen van Voortgezet Onderwijs De Noordgouw in Heerde maken in opdracht van de Dorpsraad Wapenveld een toekomstplan voor hun eigen omgeving. Daarvoor gingen ze woensdag 1 april serieus in gesprek met een panel van deskundigen van gemeente, Waterschap Vallei en Veluwe, provincie Gelderland, GNMF, ondernemer Cees Bol en natuurlijk de Dorpsraad Wapenveld.

Pittige vragen

Er waren pittige vragen, fronsende wenkbrauwen en heel veel kwartjes die vielen… Dit gebeurde allemaal tijdens de gesprekken van de junior adviseurs van De Noordgouw in Heerde met deskundigen van de gemeente Heerde, de provincie Gelderland, Waterschap Vallei & Veluwe, lokale adviesbureaus, ondernemers zoals Cees Bol en Stichting Recreatie Wapenveld. Samen tastten ze de mogelijkheden af en toetsten de eerst ideeën die de leerlingen maakten voor het plangebied in Wapenveld tussen woonwijk de Ossenkamp en de sportvelden. Dit gebied is nu nog in gebruik als weiland, maar hier liggen kansen voor natuurontwikkeling, recreatie en toerisme. Ook worden door de leerlingen de wensen van omwonenden geïnventariseerd. Dat al die belangen niet zo gemakkelijk samen gaan werd duidelijk in de geanimeerde gesprekken. Jacob Spronk van de gemeente Heerde is vooral op zoek naar frisse ideeën van de leerlingen.

Goed voorbereid

Opdrachtgever Jan Nitrauw van de Dorpsraad Wapenveld is erg enthousiast over de inzet van de leerlingen, ze hadden zich goed voorbereid. Leraren Arnoud Kamp en Wessel Achterberg zijn tevreden met hun experts. De leerlingen gaven aan dat  ze heel veel nieuwe informatie hebben gekregen en dat ze weer flink verder kunnen. Welke frisse ideeën de leerlingen bedenken wordt duidelijk op 24 april bij de eindpresentaties van de leerlingen aan opdrachtgever de Dorpsraad Wapenveld in vakantiepark Groot Stokkert in Wapenveld.

Hattemerpoort

Dit Scholen voor Duurzaamheid-project vindt plaats in het kader van de activiteiten van IVN Gelderland om bewoners van Hattem en Heerde bij de gebiedsontwikkelingen in de Hattemerpoort te betrekken. In opdracht van de provincie Gelderland is de GNMF gebiedsregisseur voor de Hattemerpoort.

Joost Reijnen
Joost Reijnen
Joost werkte tot september 2019 bij ons. Lees hier meer over ons team: www.gnmf.nl/team