Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Leden en lidorganisaties bespreken toekomst PAS

Geplaatst op 24-01-2019 in Nieuws.

Op 17 januari vond in Nijmegen een bijeenkomst plaats over het Programma Aanpak Stikstof (PAS) voor leden en aangesloten groepen van de Natuur en Milieufederaties van Gelderland, Limburg en Noord-Brabant. Er was veel belangstelling voor de informatie en voor het brainstormen over hoe we als milieubeweging nu verder moeten met de PAS.

Na een korte algemene introductie door dagvoorzitter Hans Heijnen, directeur van de Natuur en Milieufederatie Limburg, gaven Wim van Opbergen (Werkgroep Behoud de Peel) en Johan Vollenbroek (Mobilisation for the Environment) duiding aan de uitspraak van het Europese Hof over het Nederlandse stikstofbeleid. Daarvan is de belangrijkste conclusie dat een programmatische aanpak mag, maar dat de effecten van de maatregelen wel tevoren vast moeten staan. Ook mogen maatregelen die toch al uitgevoerd moesten worden, niet ook nog meegeteld worden in dePAS. De einduitspraak van de Raad van State volgt later dit jaar.

Vervolgens is in groepjes doorgepraat over hoe een ‘PAS 2.0’ eruit zou moeten zien, wat we doen tot de uitspraak van de Raad van State, hoe we politieke druk uit kunnen oefenen en wat we naast juridische acties nog meer kunnen doen.

Erik-Jan Bijleveld on EmailErik-Jan Bijleveld on LinkedinErik-Jan Bijleveld on Twitter
Erik-Jan Bijleveld
Erik-Jan Bijleveld
Natuur en landbouw
Meer weten? Neem contact op met Erik-Jan: e.bijleveld@natuurenmilieugelderland.nl, 06 3371 8399