Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Landelijke Inspiratiedag Natuurlijke Klimaatbuffers

Geplaatst op 12-12-2019 in Nieuws.

De Nederlandse overheid is druk bezig ons voor te bereiden op de gevolgen van de klimaatverandering. Ze zetten daarbij fors in op technische oplossingen, zoals hogere dijken, stuwen, pompen en nieuwe waterbouwkundige werken. Deze kunnen grote gevolgen hebben voor het karakter van het gebied en het ecosysteem. De coalitie Natuurlijke Klimaatbuffers wil naast deze oplossingen graag de aandacht vestigen op het gebruik van natuurlijke klimaatbuffers als alternatieve oplossing voor de gevolgen van de klimaatverandering.

Wil jij ontdekken hoe je natuur in kunt zetten tegen de gevolgen van klimaatverandering? Wil jij met eigen oren de ervaringen van noordpoolreiziger en klimaatjournalist Bernice Notenboom horen? Wil jij meer weten over de zes verschillende soorten klimaatbuffers? Kom dan naar onze landelijke inspiratiedag in Utrecht op 16 januari 2020! Meer weten over de inspiratiedag? Bekijk eerst even onze flyer!

Bernice Notenboom

Noordpoolreiziger Bernice Notenboom skiede vier jaar geleden van de Noordpool naar Canada, een expeditie die ze niet nogmaals kan ondernemen omdat het ijs te hard smelt. Zij vertelt ons wat we moeten doen om de ergste ramp te voorkomen en hoe we ons moeten voorbereiden op wat ons sowieso te wachten staat.

Meer doen?

Wil jij niet alleen naar een informatiebijeenkomst maar ook nog iets bijdragen aan de promotie van dit project? Dat kan ook! Om natuurlijke klimaatbuffers onder de aandacht te brengen, zoeken we nog provinciale en regionale ambassadeurs. Ook in Gelderland. Heb je expertise op het gebied van water, natuur en lobby, en zou je die vrijwillig willen inzetten voor promotie van natuurlijke klimaatbuffers aan gesprekstafels in jouw regio of gemeente waar de klimaatdialogen worden gevoerd? Meld je dan aan als vrijwilliger om Klimaatbuffer-ambassadeur te worden.

Het gaat vooral om het landelijk gebied, maar ook in en om de stad hebben we veel aan natuurlijke oplossingen.

 Profiel Klimaatbuffer-ambassadeur

www.klimaatbuffers.nl

Interesse? Neem contact op met Alex de Meijer, a.de.meijer@gnmf.nl, 06 3882 0433

Alex de Meijer on EmailAlex de Meijer on Linkedin
Alex de Meijer
Alex de Meijer
Participatie, energie en water
Alex is onze specialist op het gebied van duurzame energie en water. Hij zet zich in voor wind- en zonneprojecten met een zo groot mogelijke inbreng van de lokale gemeenschap. Meer weten? a.de.meijer@natuurenmilieugelderland.nl, 06 4882 0433.