Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Koop een aandeel in nieuwe natuur

Geplaatst op 17-10-2017 in Nieuws.

Heb je altijd al een stukje nieuwe natuur willen realiseren? Dat kan via de Stichting Mooi Binnenveld. Door een aandeel te kopen, komt een nieuw stuk natuurgebied bij Wageningen dichterbij.

In het Binnenveld, tussen Ede, Wageningen, Rhenen en Veenendaal, zal 300 hectare nieuwe natuur gerealiseerd gaan worden: de Binnenveldse Hooilanden. De Stichting Mooi Binnenveld heeft, evenals de agrarische natuurvereniging Het Binnenveld, met de provincie Gelderland afspraken gemaakt over de aankoop van gronden ten behoeve van een deel van het beoogde natuurgebied. Intussen is Staatsbosbeheer al eigenaar van het andere en grootste deel van het nieuwe natuurgebied. De Stichting Mooi Binnenveld mikt op de aankoop van 50 ha agrarische grond. Daarvoor is ongeveer € 400.000,- nodig.  Via crowdfunding worden zowel bedrijven als particulieren benaderd voor ondersteuning van het initiatief. Eind september 2017 was voor ongeveer 30% van het benodigde aankoopbedrag toegezegd.

Je kunt intekenen voor een certificaat van 1000 euro. Daarmee word je symbolisch mede-eigenaar van 1000 vierkante meter van de Binnenveldse Hooilanden. Voor je gift krijg je:

  • een certificaat op naam;
  • een kaart met daarop ingetekend ‘jouw’ 1000 vierkante meter;
  • zeven jaar lidmaatschap van de Vrienden van Mooi Binnenveld;
  • nieuwsmeldingen over vorderingen van inrichting, aankoop en ontwikkeling nieuwe natuur;
  • jaarlijks een gratis excursie.

Zie: Website Mooi Binnenveld

Bernhard Oosting on Email
Bernhard Oosting
Bernhard Oosting
Ruimtelijke ordening, natuur en landschap
Meer weten? Neem contact op met Bernhard: b.oosting@natuurenmilieugelderland.nl, 06 2932 7274