Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Kom je in aanmerking voor de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2022?

Geplaatst op 21-09-2022 in Nieuws.

De inschrijving voor deze Arnhemse prijs van vijfduizend euro is geopend. De ‘Club van Dirk’ nodigt kandidaten voor de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2022 uit zich aan te melden. Zij reikt deze prijs jaarlijks uit aan een persoon of organisatie die – net als Dirk Zeldenrust – vindt dat een betere wereld niet kan wachten. Doel van de prijs is duurzame activiteiten en projecten in Arnhem stimuleren. Voorgaande jaren ging de prijs naar het Bijenproject Natuurcentrum (2021), Voedselbos Kweekland (2020), Stichting RecaP (2019) en kledingatelier DierbaarGoed (2018). Onze directeur Petra Souwerbren is één van de juryleden.

Arnhemse wereldverbeteraars gezocht

Natuurbeschermers, groene/sociale ondernemers of mensen die initiatieven nemen om hun buurt te verduurzamen, maar ook onderzoekers of studenten die werken aan duurzame innovaties komen in aanmerking.

Prijs

Zowel grote als kleine duurzame initiatieven in Arnhem komen in aanmerking voor de prijs: een bedrag van € 5000, -. De winnaar moet de prijs gebruiken om het winnende initiatief te versterken en/of verder uit te bouwen. Dit jaar bestaat de jury uit Frank Croes (programmamanager Circulaire Economie HAN en adviseur duurzame transitie), Petra Souwerbren (directeur Natuur en Milieu Gelderland en Grieta Spannenburg (milieukundige en meteoroloog).

Het Fonds van Dirk bekostigt de prijs en kan dat doen met dank aan personen en organisaties die het gedachtengoed van Dirk en/of duurzame projecten en initiatieven een warm hart toedragen.

Meedoen
Aanmelden kan tot en met 31 oktober 2022. Kijk voor de spelregels en meer informatie op www.degroenevos.nl

Naast een almaar dreigender klimaatcrisis hebben we een biodiversiteitscrisis en een circulaire economie is nog heel ver verwijderd. Het is dus dringender dan ooit om in actie te komen voor een duurzame wereld. Dirk Zeldenrust, overleden in 2017, riep dat al jaren. De Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs, een prijs van € 5000,- voor een duurzaam initiatief,  is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan hem.

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.