Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Kom in actie voor de insecten: teken de petitie

Geplaatst op 26-10-2017 in Nieuws.

Het is alarmfase ‘rood’ voor de natuur en de biodiversiteit in Nederland. Recent onderzoek duidt erop dat in de afgelopen 27 jaar, 75% van de vliegende insecten is afgenomen. Insecten zijn enorm belangrijk voor het leven op aarde. Het zijn de bestuivers van bloemen en vormen de voornaamste voedselbron van vogels en van veel zoogdieren. Als daar driekwart van verdwijnt, heeft dat een enorme impact op de natuur en uiteindelijk ook op onszelf. Hier moeten we wat aan doen. Nu het nog kan.

Lodewijk Hoekstra (o.a. bekend van Eigen Huis & Tuin) heeft het initiatief genomen om een petitie te starten. Deze petitie ondersteunen wij van harte. Met de petitie roepen we het kabinet en al onze volksvertegenwoordigers op de handen ineen te slaan om een einde te maken aan de dramatische daling van de biodiversiteit. Iedereen heeft recht op een gezonde leefomgeving én een rijke natuur.  Met de start van een nieuwe regeerperiode is het moment daar om deze groene uitdaging aan te gaan en de natuur een vanzelfsprekende plek in het beleid te geven. Hét moment dus om hier gezamenlijk de schouders onder te zetten.

Doe jij ook mee? Ja, ik onderteken de petitie.

 

 

 

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.