Skip navigation MENU

Jubileumbijeenkomst live gaat door – ook online te volgen

Geplaatst op 15-11-2021 in Nieuws.

We zijn heel blij dat onze jubileumbijeenkomst op 26 november a.s. kan doorgaan! We kijken uit naar inspiratie door jong en oud, wetenschappers, politici en kunstenaars.

Natuur en Milieu Gelderland bestaat vijftig jaar. Wij vinden dat een goed moment om – ook – naar de toekomst te kijken. Tijdens de feestelijke bijeenkomst zullen we ingaan op de opgaven voor Gelderland over vijftig jaar. Hoe passen we geleerde lessen uit het verleden toe?

Dr. Arianne van der Wal, is sociaal psycholoog en gespecialiseerd in wat mensen motiveert en wat ze weerhoudt van duurzaam gedrag.

Directeur Petra Souwerbren trekt lessen uit het verleden en kijkt naar opgaven voor de toekomst onder de titel ‘Afscheid van heilige huisjes’

De middag staat onder de bezielende leiding van Harm Edens, o.a. presentator van het Gelderse natuurprogramma Buitengewoon

 

We zijn ontzettend blij met de jongeren die hun medewerking hebben toegezegd. Een gesprek over de toekomst wordt ineens een stuk minder abstract als je bedenkt dat deze jonge sprekers over vijftig jaar nog maar nét met pensioen zijn!

Silas Spieker (17) is jeugdbestuurslid van Water-
schap Vallei & Veluwe

Floor Mossink, klimaatspecialist bij adviesbureau Sweco, heeft wel een idee over hoe de toekomst eruit moet zien.

Klimaatdichter Willemijn Kranendonk draagt een gedicht voor dat ze speciaal voor deze gelegenheid schrijft.

Thijs Fijen, assistent-professor Ecologie en landbouw, heeft haast. “We hadden gisteren al moeten beginnen met de maatregelen.”

Lara Sibbing heeft haar proefschrift over lokaal voedselbeleid verwerkt tot een performance.

Nando Habraken, medewerker energie en circulaire economie bij Natuur en Milieu Gelderland en onze jongste collega.

 

We zijn ook heel blij met ons panel van provinciale politici:
Jan Daenen (PvdA)
Charlotte de Roo (GroenLinks) en
Antoon Kanis (D66).

Samen gaan we op zoek naar wat er nodig is voor een mooi en duurzaam Gelderland.

NB. de bijeenkomst is terug te kijken via Jubileumbijeenkomst Natuur en Milieu Gelderland | Livestream – YouTube (de uitzending begint op 11.25).

Petra Souwerbren on Email
Petra Souwerbren
Petra Souwerbren
Directeur
Petra is directeur bij Natuur en Milieu Gelderland. Je kunt met haar contact opnemen via p.souwerbren@natuurenmilieugelderland.nl of 06 2305 5791.