Skip navigation MENU

Introductiecursus zonnedaken voor burgerinitiatieven

Geplaatst op 19-04-2018 in Nieuws.

Op zaterdag 26 mei (10.00u-16.00u) organiseert de Vereniging Energiecoöperaties Gelderland (VECG) een introductiecursus / training voor zonnedakprojecten plaats. De cursus is interessant voor inwoners van Gelderland en burgerinitiatieven die hun eerste zonnedak willen realiseren. De training behandelt onder meer het opstarten van een initiatief, de businesscase, juridische aspecten bij de oprichting van een energiecoöperatie, werving van deelnemers, subsidies (SDE, postcoderoos en investeringssubsidie provincie Gelderland), techniek, do`s en don’ts ed. De cursus is bedoeld om burgers en burgerinitiatieven die nog niet geheel bekend zijn met het onderwerp, op weg te helpen met de eerste projecten. Ook leden van bestaande energiecoöperaties die betrokken raken bij de oprichting van een zonnedak en zich verder willen verdiepen, zijn van harte welkom.

Aanmelden kan met een e-mail naar vecg-werkplaatszon@wageningenopzon.nl onder vermelding van ‘aanmelding cursus zon 26 mei’. De locatie (centraal in Gelderland) wordt nog bekend gemaakt. De VECG is partner van het Gelders Energieakkoord.

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Marieke is het aanspreekpunt voor communicatie, het project Schone Lucht Arnhem, GoodFoodClub en voedsel in het algemeen. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.