Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Inkoppertjes-campagne voor het klimaat

Geplaatst op 19-04-2019 in Nieuws.

Inkoppertjes

Een van de vijf inkoppertjes

Goed klimaatbeleid en een schone, innovatieve industrie levert Nederland concurrentievoordeel, welvaart en banen op. Want het fossiele tijdperk maakt plaats voor een nieuw tijdperk waarin duurzame bedrijven kansen krijgen die banen opleveren. Die kansen moet Nederland dan wel grijpen. Dat maakt de Inkoppertjes-campagne in landelijke dagbladen duidelijk.

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), de Natuur en Milieufederaties, Natuur & Milieu, Greenpeace, Milieudefensie, de Jonge Klimaatbeweging en MVO Nederland zijn afzender van de cartoons. De organisaties vragen met de inkoppertjes-campagne aandacht voor maatregelen die nu nodig zijn om de uitstoot van CO2 terug te brengen. “We laten hiermee zien dat we voor een keuze staan: rommelen we door op een doodlopend spoor, of investeren we in echt duurzame doorbraken? Het antwoord is wat ons betreft een inkoppertje”, aldus de organisaties.

www.inkoppertjes.com

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.